Tips om kattenharen van je bank te verwijderen

Tips om kattenharen van je bank te verwijderen

Heb je ook genoeg van die kattenharen die overal op je bank lijken te belanden? Geen zorgen, je bent zeker niet alleen! Als kattenliefhebbers weten we allemaal hoe schattig en knuffelbaar onze harige vrienden kunnen zijn, maar die losse haren kunnen echt een probleem worden. Vooral als je wilt genieten van een haarvrije bank (of haarvrije kleding). Gelukkig zijn er een aantal handige trucjes en hulpmiddelen die je kunt gebruiken om die kattenharen te verwijderen en je bank weer fris en haarvrij te maken.

Gebruik een rubberen handschoen

Klinkt misschien een beetje gek, maar een rubberen handschoen kan wonderen doen als het gaat om het verwijderen van kattenharen. Trek een rubberen handschoen aan en veeg ermee over de stoffen oppervlakken van je bank. De statische lading van de handschoen trekt de haren aan en houdt ze vast, waardoor je bank snel haarvrij wordt.

Stofzuigen met een borstelopzetstuk

Een krachtige stofzuiger met een borstelopzetstuk is een geweldig hulpmiddel om kattenharen van je bank te verwijderen. De borstels helpen om de haren los te maken van de stof, terwijl de stofzuiger ze opzuigt. Zorg ervoor dat je langzaam en grondig te werk gaat, vooral in de hoeken en langs de randen van de kussens. 

Gebruik een pluizenroller

Pluizenrollers zijn niet alleen handig voor het verwijderen van pluisjes van je kleding, maar ze werken ook geweldig op kattenharen. Rol de pluizenroller over het oppervlak van je bank en zie hoe de haren als magie verdwijnen. Het is een snelle en gemakkelijke oplossing voor een haarvrije bank.

Gebruik een kattenhaar verwijderaar

kattenhaar verwijderaar

Het nadeel van een pluizenroller is dat deze vaak werkt met kleverige tape, die je regelmatig moet vervangen. Met een speciale kattenhaar verwijderaar heb je dat probleem niet. De kattenhaar verwijderaar van FURTASTIC werkt met siliconen strips in plaats van een kleefrol. De kattenharen blijven aan de strips plakken waardoor je deze makkelijk van de bank kunt verwijderen. De kattenhaar verwijderaar laat geen resten achter en kan makkelijk onder de kraan worden schoongemaakt.

Gebruik tape

Als je geen pluizenroller bij de hand hebt, is gewone tape een goed alternatief. Wikkel wat tape om je hand met de plakkerige kant naar buiten gericht en dep ermee over de bank. De tape zal de haren oppakken en vasthouden, waardoor je bank snel haarvrij wordt.

Borstel je kat regelmatig

Voorkomen is beter dan genezen. Door je kat regelmatig te borstelen, verminder je de hoeveelheid losse haren die op je bank belanden. Kies een kattenborstel die geschikt is voor de vacht van je kat en maak er een gewoonte van om hem of haar regelmatig te borstelen. Op die manier blijft niet alleen je bank haarvrij, maar houd je ook de vacht van je kat gezond en glanzend.

Gebruik een luchtbevochtiger

Droge lucht kan ervoor zorgen dat kattenharen zich gemakkelijker hechten aan stoffen oppervlakken. Door een luchtbevochtiger in de kamer te gebruiken, wordt de luchtvochtigheid verhoogd en worden kattenharen minder snel statisch geladen, waardoor ze gemakkelijker te verwijderen zijn.

Probeer een speciale dierenharen verwijderende spray

Er zijn sprays verkrijgbaar die speciaal zijn ontwikkeld om dierenharen los te maken van stoffen oppervlakken. Spuit wat van deze spray op je bank en laat het even intrekken voordat je de haren verwijdert met een borstel of stofzuiger.

Was de kussenhoezen

Als je bank afneembare kussenhoezen heeft, gooi ze dan regelmatig in de wasmachine. Een grondige wasbeurt verwijdert niet alleen de kattenharen, maar houdt ook je bank fris en schoon. Zorg ervoor dat je de juiste wasinstructies opvolgt om ervoor te zorgen dat de hoezen niet krimpen of beschadigd raken.

Overweeg meubelhoezen

Als je echt wanhopig bent om je bank haarvrij te houden, overweeg dan om meubelhoezen aan te schaffen. Deze hoezen zijn gemakkelijk afneembaar en wasbaar, waardoor je bank altijd haarvrij blijft, ongeacht hoeveel je kat erop heeft liggen.

Terug naar blog