Waarom een Drinkfontein Beter is dan een Standaard Drinkbak

Waarom een Drinkfontein Beter is dan een Standaard Drinkbak

Als huisdiereigenaren willen we allemaal het beste voor onze geliefde dieren. Of het nu gaat om honden, katten, of andere kleine huisdieren, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze altijd toegang hebben tot vers en schoon drinkwater. Een drinkfontein is hiervoor de perfecte oplossing. Maar waarom zou je kiezen voor een drinkfontein in plaats van een standaard drinkbak? In dit artikel zullen we uitleggen wat een drinkfontein is en de vele voordelen ervan ten opzichte van een standaard drinkbak.

Wat is een Drinkfontein?

Een drinkfontein is een apparaat dat is ontworpen om constant stromend water aan je huisdieren te bieden. Het water wordt door een filter gepompt, wat helpt om het schoon en fris te houden. Drinkfonteinen zijn meestal elektrisch en hebben vaak meerdere niveaus of tuiten waaruit het water kan stromen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, afhankelijk van de behoeften van je huisdier.

Voordelen van een Drinkfontein

Altijd Vers en Schoon Water

Een van de grootste voordelen van een drinkfontein is dat het water altijd vers en schoon blijft. Standaard drinkbakken kunnen snel vuil worden doordat stof, haren, en ander vuil in het water terechtkomen. Een drinkfontein daarentegen circuleert het water constant, waardoor het water continu gefilterd wordt en onzuiverheden worden verwijderd. Hierdoor blijft het water langer schoon en fris.

Aantrekkelijker voor Huisdieren

Huisdieren, vooral katten, worden van nature aangetrokken tot stromend water. Dit komt omdat stromend water in de natuur meestal schoner en veiliger is om te drinken dan stilstaand water. Een drinkfontein stimuleert huisdieren om meer te drinken omdat ze het stromende water aantrekkelijker vinden. Uit onderzoek blijkt dat katten met een drinkfontein 40% meer water drinken dan katten met een standaard drinkbak.

Huisdieren drinken meer water met een drinkfontein

Bevordert de Hydratatie

Een goede hydratatie is essentieel voor de gezondheid van huisdieren. Voldoende water drinken helpt bij de spijsvertering, de regulering van de lichaamstemperatuur en het behoud van een gezonde huid en vacht. Omdat drinkfonteinen huisdieren aanmoedigen om meer te drinken, helpen ze indirect bij het bevorderen van een goede hydratatie. Dit kan vooral belangrijk zijn voor katten, die van nature minder geneigd zijn om veel water te drinken.

Voorkomt Urineweginfecties

Omdat een drinkfontein huisdieren aanmoedigt om meer te drinken, kan dit ook helpen bij het voorkomen van urineweginfecties, vooral bij katten. Katten zijn gevoelig voor urinewegaandoeningen, en voldoende water drinken helpt bij het verdunnen van de urine en het spoelen van de blaas. Dit vermindert de kans op infecties en blaasstenen.

Minder Onderhoud Nodig

Hoewel het lijkt alsof een drinkfontein meer onderhoud vergt, kan het in feite minder werk zijn dan een standaard drinkbak. Omdat het water constant wordt gefilterd en gecirculeerd, hoeft het minder vaak te worden ververst. De meeste drinkfonteinen hebben vervangbare filters die slechts om de paar weken vervangen hoeven te worden. Dit betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het schoonmaken van de drinkbak en het verversen van het water.

Onderhoud drinkfontein kost minder tijd

Stillere Werking

Veel moderne drinkfonteinen zijn ontworpen om stil te werken, zodat ze je huis niet verstoren met constante geluiden van stromend water. Dit kan vooral handig zijn als je een drinkfontein in je slaapkamer of een andere rustige ruimte wilt plaatsen. Bovendien kunnen sommige huisdieren, zoals katten, schrikken van luidruchtige apparaten, en een stille drinkfontein kan hen aanmoedigen om meer te drinken zonder bang te worden. De drinkfontein van Furtastic is extreem stil en produceert minder dan 20dB aan geluid.

Vermindert de Kans op Bacteriegroei

Stilstaand water in een standaard drinkbak kan een broedplaats worden voor bacteriën en algen, vooral als het water langere tijd niet wordt ververst. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen voor je huisdier. Drinkfonteinen verminderen dit risico door het water in beweging te houden en regelmatig te filteren, waardoor de kans op bacteriegroei afneemt. Dit zorgt voor een gezondere drinkomgeving voor je huisdier.

Handig voor Meerdere Huisdieren

Als je meerdere huisdieren hebt, kan een drinkfontein een handigere oplossing zijn dan meerdere standaard drinkbakken. Drinkfonteinen hebben meestal een grotere capaciteit en meerdere drinkpunten, waardoor meerdere huisdieren tegelijk kunnen drinken. Dit kan ook helpen om conflicten tussen huisdieren te verminderen, omdat ze niet hoeven te vechten om dezelfde drinkbak.

Stijlvolle en Functionele Ontwerpen

Drinkfonteinen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen die bij je interieur passen. Of je nu een moderne, minimalistische stijl hebt of een meer traditioneel decor, er is een drinkfontein die bij je past. Daarnaast zijn veel drinkfonteinen gemaakt van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal of keramiek, die duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Energiebesparend

Hoewel drinkfonteinen elektrisch zijn, verbruiken ze meestal zeer weinig energie. Moderne drinkfonteinen zijn ontworpen om energiezuinig te zijn en kunnen vaak worden ingesteld op verschillende snelheden om energieverbruik te minimaliseren. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over hoge energierekeningen, zelfs als de fontein constant in gebruik is.

Terug naar blog